Recenzie:

Absolut tot


Imagini pentru absolut tot


    Titlul: Absolut tot

     Autor: Nicola Yoon

     Nr. de pagini: 336

     Editura: Young Art


     Sinopsis: Boala lui Maddy, protagonista cartii, este pe cat de rara, pe atat de faimoasa. Pe scurt, e alergica la lume. Nu are voie sa iasa din casa, n-a mai iesit de saptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede in carne si oase sunt mama ei si Carla, sora medicala care o ingrijeste.
Dar apoi, intr-o buna zi, vine la casa de alaturi o camioneta. Maddy se uita pe fereastra si il vede pe el. E inalt, suplu, imbracat tot in negru – tricou negru, blugi negri, tenisi negri si un fes negru care-i acopera parul in intregime. O surprinde privindu-l si se uita fix la ea. Maddy ii raspunde la fel. Numele lui e Olly.
Poate ca nu putem prezice viitorul, dar putem prezice cate ceva. De exemplu, Maddy e sigura ca se va indragosti de Olly. Aproape sigur va fi un dezastru.
„O experienta de lectura realmente unica si frumoasa. Scrisul splendid se impleteste cu desenele originale spunand o poveste fara pereche. Nu ai citit niciodata o carte ca asta.”  David Arnold, autorul cartii Tinutul tantarilor
„Iti vine sa lasi absolut tot deoparte odata ce-ai inceput s-o citesti... E greu sa nu fii mistuit de aceasta poveste de dragoste lipsita de sanse.”  The Times, Londra
„Absolut tot are de toate... romantism, pasiune si inteligenta.”  Danielle Page, autoarea volumului Dorothy Must Die, bestseller New York Times
 
     Am câștigat cartea la un concurs pe Facebook,(mulțumesc Bibliophile Mystery pentru premiul acesta minunat ) ,m-a prins revelionul cu ea în mâna :)) este atât de captivantă.


     Scurt rezumat:

     Maddy, personajul principal, o tânără adolescentă suferă de imunodeficiență severa combinată (SCID) fiind alergică la aproximativ orice, neavând voie să iasă din casă. Singurele persoane pe care le poate vedea sunt minunata sa mama și asistenta medicală Clara care se asigură că aceasta se simte bine, fiind și singura prietenă a lui Maddy.
Imagini pentru everything everything book
     Odata cu sosirea noii famili în casa din vecini, alcătuită din părinți și cei doi copii, o fată și un băiat. Maddy din curiozitate începe să-i "spioneze" ne mai având parte de fețe noi până acum. Olly băiatul din vecini o zărește la fereastră, și-i cere voie mamei lui Meddy să o lase afară, dar acesta l-a refuzat. Așa că-i scrie pe fereastră de ce nu are voie afară, iar totul începe cu acea conversație. 
     Încep să vorbească pe mail, dupa ce Olly îi scrie pe fereastră adresa sa. Maddy cât și Olly încep să se îndrăgostească unul de altul, Clara îi dă voie într-un final să o vadă pe Maddy după o lungă "dezinfectare", iar aceștia încep să se vadă din ce în ce mai mult.
Imagini pentru everything everything book
     Într-o zi Olly și al său tată încep să se certe în curte, iar Maddy vede totul de la fereastră. Fiind lovit de tatal său Olly cade la pământ, Maddy dorind să-l ajute, iese în fugă din casă și se aruncă asupra lui. Mama sa vede că ea lipsește și se duce să vadă unde este, o găsește afară și o duce imediat în casă. Află tot adevarul și o concediază pe Clara. Aduce o asistentă foarte severă care nu o lasă să vorbească cu Olly cât și-ar dori. 
     Dorind să fie cu Olly îi lasă mamaei sale o scrisoare și
fuge de acasă împreună cu el in Hawaii pentru două zile. Iar totul se complică...

    Părerea mea:

          Cartea este atât de frumoasă, m-am îndrăgostit de ea, atât de carte cât și de Maddy, îmi plac ilustrațiile foarte mult sunt făcute în așa fel încât să te introducă cu totul în carte, iar dicționarul lui Maddy despre anumite lucruri, nu am ce spune despre el, este atât de drăguț, îmi place cum consideră ea definiția asimptotei. 

          Maddy este un personaj bine conturat, se îndrăgostește de Olly și nu se lasă până ce nu-l vede, este puternică nu renunță la marea sa iubire când mama sa îi interzice. Îmi place cum a evaluat pe parcursul cărții de la fata care avea un singur curs al vieții de a sta în casă învățând și imaginându-și cum ar fi să fie o persoană normală, la fata din interiorul ei care odată cu apariția lui Olly renunță la orice, chiar și la propria viața numai să fie alături de el. Este puternică pentru o fată care a stat închisă în casă aproximativ 17 ani.


     Cam atât vă spun citiți cartea pentru că la un final cu o așa întorsătură ca acesta nu v-ați fi așteptat.


     Citate: 





 
      
Am căutat să văd dacă este și filmul, dar am găsit câteva site-uri care spun că este în realizare, vă las mai jos site-urile:

Poze cu cei doi actori în timpul filmărilor:

   Amandla Stenberg (Maddy) & amp;  Nick Robinson (Olly), în prima zi de filmare un Totul, film totul!  & Nbsp;
Amandla Stenberg o va juca pe Maddy. Ceea ce mi se pare super, am văzut-o jucând în Jocurile Foamei interpretând-o pe Rue. 
   De noapte lovitură târzie de film de DIN EE Setul!  De CAȚ do Amandla Stenberg drăguț (Maddy) & amp;  Nick Robinson (Olly) aici uite?!
Nick Robinson îl va juca pe Olly. De el nu știu ce sa vă spun. :))

Sper că v-a plăcut. Lecturi Frumoase.


4 comentarii:

Roxana Baciu spunea...

Ce drăguțe mi se par pozele din carte! Pare frumoasă cartea, pe mine m-a atras coperta de când a apărut. Oricum, cărțile de la YoungArt în general mi-au plăcut, așa că poate o voi încerca și eu pe aceasta.

Lecturi plăcute în continuare1 *.*

Unknown spunea...

Merită îți garantez. 😘 Mersi la fel!😍

Unknown spunea...

Ce recenzie drăguța ! Cum am citit deja cartea si mi-a plăcut foarte mult pot spune doar ca ma bucur ca si ție ti-a plăcut !

Unknown spunea...

Multumesc frumos! Si eu ma bucur ca ti-a placut! :*

Trimiteți un comentariu